9 moduri de a călători durabil în Africa de Sud

Din ce în ce mai mult, Călătorii și unitățile turistice iau în considerare conceptul de călătorie responsabilă și durabilă și depun eforturi pentru a-și reduce amprenta de carbon și pentru a-și spori contribuția la comunitățile locale.

Pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de modul în care obiceiurile lor afectează lumea naturală din jurul lor, ne uităm la câteva modalități de a călători în mod durabil.

Ce înseamnă de fapt ‘călătorii durabile’
Călătoria durabilă este un concept pe trei niveluri susținut de următorii piloni:

1. Utilizarea practicilor ecologice (reducerea, reutilizarea și reciclarea)

2. Protejarea patrimoniului cultural (restaurarea clădirilor istorice sau salvarea speciilor pe cale de dispariție)

3. Furnizarea de beneficii sociale și economice tangibile pentru comunitățile locale (susținerea drepturilor popoarelor indigene și sprijinirea salariilor echitabile)

De ce este important?
Călătoriile pot reprezenta o amenințare socială și de mediu pentru țările gazdă. ‘Turismul de masă a dus la deteriorarea mediului, dezvoltarea inestetică, congestionarea traficului, supraaglomerarea și prețurile localnicilor’, spune colaboratorul Getaway, Justin Fox.

Ce puteți face în acest sens
În mod surprinzător, gama eclectică de atracții turistice din Africa de sud a atras peste 10 milioane de vizitatori străini în fiecare an înainte de Covid și chiar mai mulți localnici călătoresc în interiorul granițelor țării.

Deși țara este încă relativ neatinsă de efectele supra-turismului, aceasta nu înseamnă că turiștii, locali sau străini, sunt scutiți de legile călătoriilor durabile.

Dacă încă nu sunteți 100% sigur cum să fiți un turist responsabil, iată nouă sfaturi despre cum să călătoriți mai durabil în Africa de Sud în această vară.

1. Cumpără local
Pune blinkers pe, uita de francize și angajamentul de a cumpăra locale.

Călătorii care își exercită în mod conștient puterea de cumpărare pot redistribui bani din lumea dezvoltată în țările în curs de dezvoltare. Turismul la nivel Local, în special, are un efect profund asupra reducerii sărăciei.

Din păcate, există două fețe ale acestei monede, deoarece turismul poate contribui, de asemenea, la scurgeri economice și încălcări ale drepturilor omului. De exemplu, pachetele de călătorie all-inclusive împiedică călătorii să interacționeze cu comunitățile locale și, adesea, lasă puțin sau deloc ocazia localnicilor de a beneficia de turism.

Încercați să fiți conștienți de locul în care vă cheltuiți banii și asigurați-vă că achiziția dvs. beneficiază comunitatea locală prin:

Mănâncă local și mănâncă în restaurante care folosesc ingrediente locale;
Vizitarea unei piețe locale;
Cumpărarea la nivel local, sau chiar mai bine,
Sprijinirea întreprinderilor locale care utilizează metode durabile;
Achiziționarea de suveniruri de la artizani locali (acest lucru va încuraja conservarea patrimoniului lor cultural);
Tratarea localnicilor cu respect (care include anularea rezervărilor în ultimul moment);
Faceți un tur folosind un ghid local în fiecare destinație pe care o vizitați.
Nu există lipsuri de oportunități de a vă infuza banii în comunitatea locală, așa că asigurați-vă că faceți alegeri de cheltuieli care să împuternicească antreprenorii locali și să stimuleze economia locală.

2. Contribuie la conservare
Potrivit UNWTO, turismul de observare a faunei sălbatice este unul dintre cele mai importante sectoare turistice din Africa, și pe bună dreptate.

Multe economii africane depind de fauna sălbatică și eco-turismul pentru a finanța programe care le protejează patrimoniul natural, cum ar fi elefanții și rinocerii amenințați de braconaj și diverse alte animale pe cale de dispariție.

Prin sprijinirea unităților de animale sălbatice, cum ar fi vânatul și rezervațiile naturale, promovați în esență conservarea acestora – dând valoare naturii și oferind fondurile necesare pentru a o proteja.

Nu treceți cu vederea parcuri precum Kruger și Hluhluwe-iMfolozi. În aceste zone, unde rinocerii sunt încă puternic braconați, o mare parte din veniturile generate de eco-turism vor merge direct către inițiativele de securitate din cadrul parcului.

3. Ia drumul mai puțin călătorit
Atunci când călătoriile sunt limitate la stațiunile all-inclusive și atracțiile supra-turistice, ne înșelăm de lucrurile mici care fac un loc cu adevărat unic și pun presiune inutilă pe destinațiile populare.

În timp ce hoardele se încăierează pe pista turistică bine călcată, de ce să nu te aventurezi din staul și în luptă?

Optând pentru o experiență care oferă conexiune umană reală, cultură autentică și amintiri semnificative, veți reduce presiunea asupra mediilor și infrastructurii locale și veți investi direct în comunitățile locale (nu de aceea călătorim în primul rând?).

Dar dacă sunteți încă setat să vedeți un site deosebit de popular, încercați să vă planificați itinerariul în afara sezonului de vârf.

Lascia un commento