Το Υπουργείο επικοινωνίας και Πληροφορικής της Ινδονησίας επιταχύνει πρωτοβουλίες για να κλείσει το χάσμα ψηφιακού γραμματισμού σε ολόκληρο το Μπαλί

Το Υπουργείο επικοινωνίας και Πληροφορικής της Ινδονησίας (Kemenkominfo) μέσω του Εθνικού ψηφιακού κινήματος γραμματισμού (GNLD) siberkreasi συνεχίζει τη δέσμευσή του για την εκπαίδευση ψηφιακού γραμματισμού, πραγματοποιώντας μια σειρά από talk shows “Indonesia Makin cakap Digital”. Τον Οκτώβριο, το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Μπαλί, ειδικά στοχευμένο για φοιτητές, δασκάλους και εκπαιδευτικούς στη Σχολή Ισλαμικής Θεολογίας (madrasah) και στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Η πρώτη εκδήλωση, “Madrasah Makin cakap Digital”, πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου, ακολουθούμενη από το talk show “Literasi Keuangan Digital di Era Revolusi 4.0” στις 22 Οκτωβρίου.

“Βιώνουμε τον υψηλό αριθμό χρηστών του Διαδικτύου στην Ινδονησία ύψους 202,6 εκατομμυρίων ανθρώπων, με τη διείσδυση του Διαδικτύου να φτάνει το 73,7%. Αξιοποιώντας αυτό, απαιτείται μια σωστή εκπαίδευση σχετικά με τις δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού για όλους για να διασφαλιστεί μια ηθική, ασφαλής, και βέλτιστη χρήση του. Επιπλέον, αυτές οι πρωτοβουλίες ψηφιακού γραμματισμού η πρόοδος θα πρέπει να είναι σε θέση να ενισχύσει τα προς το ζην των ανθρώπων, είτε αυξάνοντας την παραγωγικότητά τους, δίνοντας περισσότερες αξίες στην επιχείρηση είτε βελτιώνοντας την οικονομική ευημερία”, δήλωσε ο Semuel a.Pangerepan, Γενική Διεύθυνση Εφαρμογών Πληροφορικής.

Με 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους ή περίπου το 85% του συνολικού πληθυσμού του νησιού που θεωρείται χρήστης του Διαδικτύου (APJII, 2020), το Μπαλί παρουσιάζει υψηλό δυναμικό για να επωφεληθεί από την τεχνολογική πρόοδο. Παρ ‘ όλα αυτά, η ταχέως μεταβαλλόμενη και μη άμεση επαφή φύση του ψηφιακού κόσμου αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Μπαλί. Το ψηφιακό έγκλημα που κρύβεται, σε συνδυασμό με τις ψευδείς πληροφορίες που εμφανίζονται συνεχώς απαιτεί μια διεξοδική παρατήρηση για να αποφευχθεί, καθιστώντας την εκπαίδευση ψηφιακού γραμματισμού κρίσιμη για την εφαρμογή της.

Ψηφιακή ισότητα σε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό τομέα στο Μπαλί

Πρόσφατα, το υπουργείο μέσω του Siberkreasi πραγματοποίησε μια ομιλία “Madrasah Makin cakap Digital” για να εκπαιδεύσει περαιτέρω τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της madrasah με ψηφιακή ανταγωνιστικότητα και δεξιότητες. Πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021, σε υβριδική μορφή, η εκδήλωση περιελάμβανε πάνω από 50 συμμετέχοντες που συμμετείχαν στο MI Insan Mulia Bali, Jimbaran, Kuta Selatan και περίπου 1.000 συμμετέχοντες στο Διαδίκτυο από όλο το νησί. Η σύνθεση των ομιλητών περιελάμβανε τον Muhammad Zein, διευθυντή του GTK Madrasah του Υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων.; I Gede Putu Krisna Juliharta, Αντιπρόεδρος III της STMIK Primakara; και Indrianto, ITB Λέκτορας STIKOM Μπαλί.

“Με πολλά madrasah διαθέσιμα στο Μπαλί, είναι επιτακτική η προώθηση της ψηφιακής ικανότητας και των προσόντων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των φοιτητών εκεί για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν σε μεγαλύτερο επίπεδο. Αυτό το talk show είναι το πρώτο βήμα για να συνειδητοποιήσουμε τη δέσμευσή μας στην ψηφιοποίηση της Madrasah σε όλο το νησί και να μετατρέψουμε το Μπαλί ως το πρωταρχικό παράδειγμα μιας ψηφιακής εγγράμματης πόλης στην Ινδονησία”, δήλωσε ο Rizki Ameliah.

Μετά από αυτή την εκδήλωση, το Kemenkominfo θα πραγματοποιήσει επίσης μια άλλη ομιλία στο Μπαλί με τίτλο “Literasi Keuangan Digital di Era Revolusi 4.0” στο ινδουιστικό Πανεπιστήμιο της Ινδονησίας, Denpasar, στις 22 Οκτωβρίου 2021. Η εκδήλωση προσκαλεί διασημότητα και δημόσιο πρόσωπο, Nicholas Saputra, ως ένας από τους ομιλητές, καθώς και αξιόλογους επισκέπτες όπως ο καθηγητής Dr.Drh. Έκανα την Damriyasa, MS, καγκελάριο του Ινδουιστικού Πανεπιστημίου της Ινδονησίας. έκανα τον Maswinartha, επικεφαλής της υποδιαίρεσης της εποπτείας της μη τραπεζικής Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας στο OJK.; και Donny BU, εξειδικευμένο προσωπικό από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφορικής.

Υπογραμμίζοντας την ψηφιακή χρηματοοικονομική παιδεία και τον τρόπο βελτίωσης των επιχειρήσεων μικρών μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στον ψηφιακό κόσμο, η εκδήλωση θα περιμένει περίπου 50 επιτόπιους και πάνω από 2.000 συμμετέχοντες στο διαδίκτυο μέσω του ZOOM. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμμετάσχετε στην εικονική εκδήλωση, επισκεφθείτε https://info.siberkreasi.id και ακολουθήστε @siberkreasi στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για επερχόμενες εκδηλώσεις.

Σχετικά με το Υπουργείο επικοινωνίας και Πληροφορικής της Ινδονησίας

Το Υπουργείο επικοινωνίας και Πληροφορικής της Ινδονησίας μέσω του Ditjen Aptika έχει την πρωταρχική λειτουργία της διάδοσης και ανάπτυξης της εθνικής ψηφιακής υποδομής για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ινδονησίας.

Το Υπουργείο συνεργάζεται με το Εθνικό Κίνημα ψηφιακής παιδείας Siberkreasi ως συνεργάτη του για την παροχή εκπαίδευσης στον ψηφιακό γραμματισμό στο ευρύτερο κοινό μέσω διαφόρων μορφών μέσων. Αυτό το κίνημα επικεντρώνεται στη χρήση του ψηφιακού γραμματισμού για την ανύψωση της εθνικής ικανότητας και την προώθηση του ινδονησιακού λαού.

Leave a Reply