Ομάδα εγκυρότητας: κάνοντας καλύτερες επιλογές προσωπικού σε έναν κόσμο μετά την πανδημία

Βασικές λεπτομέρειες της predictor of Potential εγκυρότητας (POP ™ ) φάσμα των αξιολογήσεων Επιλογής Προσωπικού:

Διατίθεται στις περισσότερες γλώσσες.
Καταργεί τους σημαντικούς κινδύνους με το να είναι νομικά υπερασπίσιμος.
Εύκολο να αγοράσετε online και σε νόμισμα επιλογής.
Δωρεάν οδηγοί ερμηνεία, ώστε ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει.
Ιδανικό για επιχειρήσεις που θέλουν να προβλέψουν την απόδοση.
Χρησιμοποιείται από μερικές από τις πιο ανταγωνιστικές και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κόσμο.
Βοηθά τα άτομα που επιθυμούν να προσδιορίσουν τη μελλοντική τους κατεύθυνση σταδιοδρομίας.
Δεν απαιτούνται ακριβές πιστοποιήσεις για την ερμηνεία των αναφορών.
Οι αναφορές παρέχονται στο Διαδίκτυο, παρέχοντας στους πελάτες τη δική τους εμπιστευτική πρόσβαση και αλληλεπίδραση με τις “ζωντανές” αναφορές τους.
Μελβούρνη, Αυστραλία, Οκτ. 22, 2021 / PRNewswire / — Validity Group, μια καθιερωμένη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων μπουτίκ, έχει επεκτείνει την προσβασιμότητα του εκτεταμένου φάσματος των αξιολογήσεων επιλογής, καθιστώντας τα διαθέσιμα για online αγορά, σε πολλές γλώσσες και πολλαπλά νομίσματα. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τόσο τους εργοδότες όσο και τους υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο για να κάνουν τις σωστές επιλογές σταδιοδρομίας και επιλογής στον κόσμο μετά την πανδημία.

Στις χώρες όπου ανοίγει η αγορά εργασίας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια αλλαγή.

Οι οργανισμοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το κίνημα απασχόλησης μετά την πανδημία.

Αυτή είναι μια εποχή σημαντικής αλλαγής με πληθώρα ευκαιριών. Ο ανταγωνισμός για καλό προσωπικό είναι επομένως πολύ ζεστός. Σημαντικά μεταξύ όλων αυτών, είναι η πρόκληση για τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι επιλέγουν το σωστό άτομο για τον σωστό ρόλο. Η εμπιστοσύνη σε μερικά από τα παλιά συστήματα και τις συνεντεύξεις μόνο είναι σαφώς μια στρατηγική υψηλού κινδύνου.

Η έρευνα 2021 State of Talent Acquisition που βρίσκεται σε εξέλιξη σημειώνει ήδη ότι:

Το 90% των ομάδων απόκτησης ταλέντων (TA) δυσκολεύονται να προσληφθούν τώρα σε σύγκριση με την προ-πανδημία.
Μόνο το 26% των λειτουργιών τα πιστεύουν ότι είναι σε θέση να προβλέψουν τις επιχειρηματικές ανάγκες.
Το 40% των οργανισμών βιώνει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό παραιτήσεων.
Η ταχύτητα και η ακρίβεια είναι υψίστης σημασίας.

Σε αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη και άκρως ανταγωνιστική αγορά, οι αποφάσεις επιλογής προσωπικού πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα και με ακρίβεια. Διαφορετικά, οι επιχειρήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τα καλύτερα ταλέντα που προσφέρονται και ίσως χρειαστεί να εγκατασταθούν για το δεύτερο καλύτερο – ή μπορεί ακόμη και να χάσουν εξ ολοκλήρου. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμοστούν οι σωστές αξιολογήσεις επιλογής σχεδιασμένες και κατασκευασμένες έτσι ώστε κάθε διαχειριστής μίσθωσης, σε κάθε επίπεδο σε οποιαδήποτε επιχείρηση, να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και να τις εφαρμόσει γρήγορα, αποτελεσματικά και εύκολα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Validity Group κάνει τώρα το ευρύ φάσμα των αξιολογήσεων επιλογής που διατίθενται διεθνώς για online αγορά.

Δεν δημιουργούνται ίσες όλες οι εκτιμήσεις.

Η αγορά αξιολόγησης μπορεί μερικές φορές να φαίνεται συγκεχυμένη και θολωμένη από μια σειρά προϊόντων, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ή ακόμα και να χρησιμοποιηθούν, για την επιλογή του προσωπικού. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας που οι περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χωρίς. Ορισμένα είναι σαφώς σχεδιασμένα για σκοπούς και εφαρμογές εκτός από την επιλογή προσωπικού, οπότε η γνώση της διαφοράς είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

“Ο ευκολότερος τρόπος για να επιλέξετε τη σωστή αξιολόγηση επιλογής προσωπικού είναι να διασφαλίσετε ότι είναι Κανονιστική (και να παραμείνετε μακριά από τις Ipsative αξιολογήσεις). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βασιστείτε στη λήψη των λεπτομερών δεδομένων που χρειάζεστε για μια ακριβή απόφαση επιλογής προσωπικού. Η λήψη λανθασμένης απόφασης είναι κάτι περισσότερο από άβολο, κοστίζει πάρα πολλά χρήματα στον οργανισμό και σπαταλά το χρόνο όλων.”

“Ενθαρρύνουμε ενεργά τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν τα μοναδικά οφέλη των εκτιμήσεών μας και πώς βοήθησαν τους πελάτες να βελτιώσουν την κατώτατη γραμμή τους. Η ισχύς έχει επί του παρόντος μια δωρεάν προσφορά σε εξέλιξη, έτσι ώστε να είναι σε θέση να δοκιμάσουν πριν αγοράσουν.”δήλωσε ο Chris Tandridge, Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας εγκυρότητας.

Τα δεδομένα είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η επιλογή του προσωπικού πρέπει να βασίζεται σε σκληρά δεδομένα και όχι απλώς να βασίζεται στην ακρίβεια του “προσεκτικά κατασκευασμένου βιογραφικού σημειώματος” και των “ελπιδοφόρων” επιπέδων δεξιοτήτων των διαχειριστών πρόσληψης. Οι εκτιμήσεις της εγκυρότητας παρέχουν αξιόπιστα, απτά δεδομένα όπως:

Πώς είναι ο υποψήφιος σκληρός ενσύρματος και μαλακός ενσύρματος;
Πόσο επιτυχημένοι θα είναι;
Τι σας λένε τα δοκιμασμένα δεδομένα για το πώς αντιδρά και εκτελεί το άτομο σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων;
Για τις επιχειρήσεις, αυτό μεταφράζεται σε:

Πόσο επιτυχημένοι θα είναι στον οργανισμό σας;
Θα ταιριάζουν με τον πολιτισμό σας;
Μπορείτε να προβλέψετε με ακρίβεια τις δυνατότητές τους;
Το εύρος εκτιμήσεων predictor of Potential (POP ™ ) της Validity, το καθένα σχεδιασμένο για συγκεκριμένο ρόλο, παρέχει στους διαχειριστές μίσθωσης τα δεδομένα που χρειάζονται ως βάση για τη διαδικασία επιλογής τους. Οι διαχειριστές έχουν τα εργαλεία για να διαχειριστούν και να οδηγήσουν κάθε άτομο με επιτυχία και οι επαγγελματίες της L&D έχουν πρόσβαση σε έναν εξατομικευμένο οδικό χάρτη ανάπτυξης και καθοδήγησης.

Πολλαπλές εφαρμογές.

Αναφέρει ότι έως και το 40% των ανθρώπων ψάχνουν να αλλάξουν θέσεις εργασίας – Forbes, Microsoft – σημαίνει ότι οι άνθρωποι αναζητούν μια νέα ευκαιρία. Οι εταιρείες που προσλαμβάνουν μπορούν τώρα να προβλέψουν με ακρίβεια την απόδοση.
Μια εύχρηστη αξιολόγηση που ο καθένας μπορεί να διαβάσει και να εφαρμόσει είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που θέλει να πετύχει και να αναπτυχθεί.
Ο εντοπισμός του σωστού ατόμου για ένα ρόλο είναι τώρα πολύ πιο εύκολος-οι υποψήφιοι συγκρίνονται με μια τράπεζα δεδομένων εκατομμυρίων σημείων επιτυχίας.
Κάθε διαχειριστής μίσθωσης μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια αξιολόγηση αποτελεσματικά και οικονομικά.
Ένα πλήρες φάσμα ψυχομετρικών εκτιμήσεων σχεδιασμένων για κάθε ρόλο, που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει απλά εύκολα και αποτελεσματικά, χωρίς την ανάγκη δαπανηρών πιστοποιήσεων, ανοίγει την εφαρμογή της πραγματικής επιστήμης για κάθε επιχείρηση παντού.
Το πιο σημαντικό, μια αξιολόγηση που απομακρύνει τους σημαντικούς κινδύνους με το να είναι νομικά υπερασπίσιμος. Η υπεράσπιση των επιλογών του προσωπικού μπορεί πολύ συχνά να είναι αγχωτική και πολύ δαπανηρή.η άνεση των λύσεων της εγκυρότητας αφαιρεί αυτό το επίπεδο ανησυχίας.
Οι διαχειριστές μίσθωσης λαμβάνουν επίσης ερωτήσεις συνέντευξης-συν προτάσεις ανάπτυξης και καθοδήγησης – ειδικά για κάθε άτομο.
Τα άτομα αναζητούν ευκαιρίες σταδιοδρομίας μετά την πανδημία και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Δεν είναι μόνο οι εταιρείες που επιθυμούν να εφαρμόσουν αξιολογήσεις επιλογής, είναι επίσης ένα ευρύ τμήμα ανθρώπων που αναζητούν την επόμενη κίνηση σταδιοδρομίας τους. Τα άτομα παίρνουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο της σταδιοδρομίας τους. Χρησιμοποιούν αξιολογήσεις επιλογής για να τους βοηθήσουν να επιλέξουν τον σωστό ρόλο και τη σωστή πορεία σταδιοδρομίας.

Μέχρι τώρα, για πολλά άτομα ήταν κάτι σαν εικασία, ένα μείγμα:

“Ο ρόλος ακούγεται καλός, ή φαίνεται εντάξει”,
“Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι μια καλή τακτοποίηση”,
“Ξέρω ανθρώπους που κάνουν αυτό το έργο, Έτσι λοιπόν, ίσως θα μου ταιριάζει επίσης”.
Στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον, οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να χάνουν το χρόνο τους σε λάθος ρόλο ή ενδεχομένως να κατευθύνουν την καριέρα τους προς λάθος κατεύθυνση. Τώρα καταλαβαίνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιστήμη για να υποστηρίξουν το σχέδιο σταδιοδρομίας τους με ένα καλύτερο βάθος κατανόησης και σαφήνειας της κατεύθυνσης.

Πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων εάν είναι πραγματικά οι πλέον κατάλληλοι για αυτήν την καριέρα, σε αυτόν τον ρόλο, σε αυτόν τον κλάδο, και στο πιθανό μέλλον που συνεπάγεται. Δεν θέλουν να επενδύσουν χρόνια στην “δοκιμή μιας δουλειάς” ή μιας “καριέρας”, μόνο για να διαπιστώσουν ότι δεν είναι σωστό γι ‘ αυτούς.

Οι ζωές και οι σταδιοδρομίες ήταν “σε αναμονή” για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τώρα που ανοίγουν οι αγορές εργασίας, οι άνθρωποι είναι περισσότερο από έτοιμοι να αρχίσουν να παίρνουν τον έλεγχο και θέλουν να κινηθούν γρήγορα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν είναι όλα σχετικά με τα χρήματα.

Μια ποικιλία ερευνών έδειξε σαφώς ότι περίπου το 40% των ανθρώπων επιθυμούν να αλλάξουν θέσεις εργασίας.

Από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους, ενδιαφέρον χρήματα δεν διαθέτουν:

“Χρειάζομαι την ευκολία να δουλεύω εξ αποστάσεως τουλάχιστον μερικές φορές. ”

“Πρέπει να είμαι σε θέση να δω ένα σχέδιο σταδιοδρομίας, ανάπτυξη & εξέλιξη”

“Θέλω έναν οργανισμό που θα αναπτύξει τις δεξιότητες και τις ικανότητές μου”

Τα υψηλά σημεία αυτής της λίστας επιθυμιών υποδηλώνουν έντονα ότι η απλή ρίψη χρημάτων στο πρόβλημα του προσωπικού δεν πρόκειται να είναι αρκετή, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο από αυτό. Θα μπορούσε να προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη νίκη των ανθρώπων που υπογράφουν, αλλά η πρόκληση της διατήρησής τους θα εξακολουθεί να είναι πάντα παρούσα και αυτό επηρεάζει άμεσα την κατώτατη γραμμή. Όλα αυτά τα έξοδα επιλογής, εκπαίδευσης και επιβίβασης έπληξαν ξανά τον οργανισμό και συρρικνώθηκαν ανάλογα την κατώτατη γραμμή. Είναι μια ψεύτικη οικονομία να προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε με μια “επιθυμία και μια ελπίδα” από την επιχείρηση.

Σχετικά Με Την Ομάδα Εγκυρότητας

Με έδρα τη Μελβούρνη, Αυστραλία, η Validity Group Pty Ltd είναι μια εταιρεία συμβούλων μπουτίκ που λειτουργεί διεθνώς και βοηθά τους οργανισμούς να οδηγήσουν επιτυχημένα επιχειρηματικά αποτελέσματα επενδύοντας στο καλύτερο πλεονέκτημά τους – τους ανθρώπους τους. Με τέσσερις βασικές, ειδικά επιμελημένες λύσεις, Η Validity συνεργάζεται με τους πελάτες της για να τους βοηθήσει να επιλέξουν, να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τις καλύτερες επιδόσεις τους.

Leave a Reply