Το iPhone 14 Plus γίνεται δύσκολο

Γνώμη-η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανακοινώσει τα νέα iPhones στις 7 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, γνωρίζουμε ήδη σχεδόν τα πάντα για το iPhone 14, οπότε δεν περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις. Αυτό που θα δώσουμε προσοχή είναι πώς η Apple θα τοποθετήσει το iPhone 14 Plus, επειδή πέφτει λίγο μεταξύ ξηράς και θάλασσας.

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε τι μιλάμε με το iPhone 14 Plus, αυτό είναι το νέο μεγαλύτερο iPhone 6, 7 ιντσών που δεν είναι Pro που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά φέτος. Έρχεται στη θέση της μικρότερης παραλλαγής, του iPhone Mini.

Αλλά όπου το iPhone Mini έχει την προφανή θέση του στη σύνθεση, το iPhone 14 Plus στην πραγματικότητα δεν έχει πραγματικά αυτό. Ναι, είναι μεγαλύτερο από το κανονικό μοντέλο, αλλά όλα αυτά έχουν ειπωθεί και γίνει. Αναμένεται ότι το τηλέφωνο θα έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές εσωτερικά με τον μικρότερο αδερφό του και έτσι σχεδόν το ίδιο με το iPhone 13.

Τώρα το πρόβλημα είναι ότι τα μεγαλύτερα τηλέφωνα τείνουν να απευθύνονται στους “υπέρ” χρήστες. Όχι μόνο στην Apple, αλλά και σε άλλους κατασκευαστές smartphone. Επομένως, είναι σχεδόν όλα εξοπλισμένα με τις κορυφαίες προδιαγραφές που περιμένετε.

Ειδικά στην Apple. Αν θέλετε το καλύτερο από τα καλύτερα εκεί, τότε επιλέξτε τυφλά το iPhone Pro Max. Σε σύγκριση με το κανονικό Pro, έχετε καλύτερη σταθεροποίηση κάμερας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εκτός από τα ήδη “επαγγελματικά” χαρακτηριστικά του iPhone Pro.

Το ερώτημα είναι λοιπόν πώς η Apple θα τοποθετήσει το μη Pro iPhone 14 Plus. Εάν γνωρίζετε ότι οι αγοραστές μεγάλων τηλεφώνων επιθυμούν να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για το gadget τους και επίσης να περιμένουν τα premium χαρακτηριστικά, τότε το iPhone 14 Plus δεν είναι επιλογή για αυτούς σε σύγκριση με την παραλλαγή Pro. Έχουν τον προϋπολογισμό για το απόλυτο κορυφαίο τμήμα και δεν πρόκειται να το υποτιμήσουν.

Μπορείτε να δείτε από αυτό ότι ο μη επαγγελματίας αγοραστής στην πραγματικότητα δεν περιμένει τόσο πολύ για ένα μεγαλύτερο τηλέφωνο. Μετά από όλα, τα 6, 1 ίντσες που μετρά τώρα το iPhone είναι ήδη αρκετά μεγάλα. Τότε πώς πείθετε τον τρέχοντα αγοραστή iPhone ότι μια μεγαλύτερη οθόνη, χωρίς άλλες πρόσθετες αναβαθμίσεις στο υλικό, αξίζει μια πρόσθετη επένδυση;

Από την πλευρά της Apple, η επιλογή, φυσικά, έχει νόημα. Το iPhone 14 Plus έχει μεγαλύτερο περιθώριο και έτσι φέρνει στην εταιρεία περισσότερα κέρδη. Επιπλέον, είναι ένα μοντέλο βήμα προς τα πάνω στην παραλλαγή Pro. Και μόλις γίνεις επαγγελματίας, δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτό είναι εμφανές από τα αυξανόμενα στοιχεία πωλήσεων για αυτά τα μοντέλα.

Αλλά αν θεωρήσετε ότι το κανονικό iPhone πωλείται κανονικά περισσότερο από τις παραλλαγές Pro σε συνδυασμό, θα μπορούσατε να περιμένετε το iPhone 14 Plus να τσιμπήσει τα στοιχεία πωλήσεων του 14 Pro Max.

Οι δύο παραλλαγές είναι τεχνικά τόσο κοντά ο ένας στον άλλο που γίνεται πιο δύσκολο ακόμη και για τους επαγγελματίες να δικαιολογήσουν τις εκατοντάδες ευρώ επιπλέον για ελάχιστες βελτιώσεις. Αλλά για εκείνους που ήθελαν να γίνουν επαγγελματίες, είναι πλέον ευκολότερο να προτιμούν το κανονικό Συν.

Και δεν έχουμε μιλήσει καν για τον ανταγωνισμό που πρέπει να αντιμετωπίσει το 14 Plus με την οθόνη 6, 7 ιντσών. Σε αυτόν τον τομέα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τηλεφώνων Android με τις προδιαγραφές premium για πιθανώς παρόμοια τιμή με το τηλέφωνο της Apple.

Εν ολίγοις, το iPhone 14 Plus βρίσκεται σε μια παράξενη διασταύρωση μεταξύ των υπόλοιπων μοντέλων iPhone. Αλλά η Apple έχει αναμφισβήτητα μια καλή κατανόηση του τι θέλει η πελατεία τους, γι ‘ αυτό είμαστε εξαιρετικά περίεργοι να δούμε πώς ο τεχνολογικός γίγαντας θα τοποθετήσει το μοντέλο την Τετάρτη.