Οι παραγγελίες για το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus φαίνεται να πέφτουν, σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή – που θα μπορούσε να χτυπήσει σκληρά την Apple

Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη ανάρτηση ιστολογίου στο blog platform Medium, ο γνωστός αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo από την TF International Securities γράφει ότι ο σχετικά χαμηλός αριθμός προπαραγγελιών για το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus δείχνει μια στρατηγική απώλεια από την Apple.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε τα νέα iPhone 14 και iPhone 14 Pro. Οι προπαραγγελίες για τα smartphones θα μπορούσαν να τοποθετηθούν από τις 9 Σεπτεμβρίου. Οι παραγγελίες θα παραδοθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου. Το iPhone 14 Plus αποτελεί εξαίρεση, καθώς θα παραδοθεί μόνο από τις 7 Οκτωβρίου.

Φέτος, η Apple παρουσίασε ένα εντελώς νέο μοντέλο στη σειρά-το iPhone 14 Plus. Αυτό το μεγαλύτερο μοντέλο θα αντικαταστήσει το μικρότερο iPhone 13 Mini. Με αυτό, ο τεχνολογικός γίγαντας αλλάζει τη στρατηγική που ήταν κοινή εδώ και χρόνια, στην οποία υπήρχε πάντα μια μίνι έκδοση.

Η Apple δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των προπαραγγελιών. Παρ ‘ όλα αυτά, ο Kuo δηλώνει ότι η ζήτηση για τα διαφορετικά iPhones ποικίλλει αρκετά. Ο συνήθως καλά ενημερωμένος Αναλυτής Το αντλεί από, μεταξύ άλλων, τη διαθεσιμότητα μοντέλων και εκτιμήσεων μεταφορών.

Με βάση αυτό, ο Kuo δηλώνει ότι οι προπαραγγελίες για το iPhone 14 Pro και το Pro Max είναι σύμφωνες με τις προσδοκίες και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερες. Για τα δύο τυποποιημένα μοντέλα, το iPhone 14 και το 14 Plus, οι προσδοκίες είναι “κακές.”

“Ο αριθμός των προπαραγγελιών για αυτό το νέο προϊόν είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον αναμενόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι η στρατηγική τμηματοποίησης προϊόντων για τυποποιημένα μοντέλα απέτυχε φέτος”, δήλωσε ο Kuo για το iPhone 14 Plus.

Σύμφωνα με τον Kuo, τόσο το iPhone 14 όσο και το 14 Plus θα είναι απλά σε απόθεμα όταν θα κυκλοφορήσουν. Κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει μια σχετικά αδύναμη ζήτηση για αυτά τα μοντέλα. Η ανάλυση του Kuo δείχνει ότι τα νέα iPhones είναι λιγότερο απαιτητικά από τα iPhone 13 και 13 Mini όταν εισήχθησαν αυτά τα μοντέλα. Και αυτό ενώ οι χρόνοι παράδοσης είναι τώρα μικρότεροι.

Εάν η ζήτηση για τα iPhone 14 και 14 Plus δεν αυξηθεί, η Kuo αναμένει ότι η Apple θα μειώσει τις παραδόσεις ήδη από τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να χτυπήσει την αύξηση των εσόδων της εταιρείας.