Μάσκες, Ασπίδες, Υπηρεσίες Μεταφοράς + Τι να περιμένετε αν πάτε πίσω στην εργασία

(SPOT.ph) Με το GCQ πίσω στη θέση του πάνω από το μετρό Μανίλα, πρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές για τους χώρους εργασίας έχουν κυκλοφορήσει από το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για την «πρόληψη και τον έλεγχο του COVID-19» στους χώρους εργασίας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το Κοινό Μνημόνιο Αριθμός 20-04-Α. Έτσι, αν είστε τίτλο πίσω στο γραφείο οποτεδήποτε σύντομα, ελέγξτε τι να περιμένουμε παρακάτω:

Πρώτα πράγματα πρώτα, ενώ οι εργοδότες θα πρέπει να κάνουν τη σωματική υγεία των εργαζομένων τους μια κορυφαία προτεραιότητα, η ψυχική υγεία δεν πρέπει να ξεχαστεί ούτε. “Ψυχοκοινωνική υποστήριξη” πρέπει να δοθεί. Οι εταιρείες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εθνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία Κρίση για βοήθεια δημιουργώντας ένα σύστημα παραπομπής με ειδικούς για εκείνους που το χρειάζονται. «Οι εργοδότες προωθούν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και καλής ζωής», αναφέρει το κοινό υπόμνημα.

Εκτός από τον έλεγχο της θερμοκρασίας τους, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο δήλωσης υγείας-ψηφιακή ή όχι-όπως εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας πριν από την είσοδο στην εγκατάσταση. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω αυτών των εντύπων θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για σκοπούς εντοπισμού επαφών και θα πρέπει να υποβάλλονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Θα διατηρηθεί μόνο για μέγιστο διάστημα 30 ημερών και θα πρέπει να απορριφθεί κατάλληλα μετά.

Μόλις μέσα, μάσκες προσώπου και ασπίδες είναι επίσης ένας μούστος στο χώρο εργασίας και θα πρέπει να φοριούνται μαζί όταν “αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους, τους πελάτες, και / ή τους επισκέπτες.” Πρέπει να παρατηρείται ανά πάσα στιγμή φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός έως δύο μέτρων. Το συχνό πλύσιμο των χεριών ή η απολύμανση πρέπει να ασκείται επίσης, με οπτικές υπενθυμίσεις και πινακίδες για να το κάνετε αυτό που παρουσιάζονται στο γραφείο.

Τα διαλείμματα για μεσημεριανό γεύμα και τα διαλείμματα καπνού αναμένεται επίσης να αλλάξουν. «Το να τρως μόνος του στο σταθμό εργασίας ενθαρρύνεται ιδιαίτερα», δήλωσε το infographic του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας (DTI). Θα πρέπει να τηρούνται οι κλιμακωτές ώρες γεύματος ή τα εναλλακτικά προγράμματα γευμάτων για να αποφευχθεί η συγκέντρωση των εργαζομένων για διαλείμματα. Οι καθορισμένοι χώροι καπνίσματος πρέπει επίσης να έχουν τους μεμονωμένους «θαλάμους» ή κάποιο είδος χωρίσματος για να εξασφαλίσουν τη φυσική αποστασιοποίηση.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις θα εξαρτηθούν από την ταξινόμηση κινδύνου της θέσης θέσεων εργασίας σας, αλλά γενικά, οι κλειστές περιοχές όπως οι αίθουσες συνεδριάσεων πρέπει μόνο να έχουν 10% τη χωρητικότητα καθισμάτων τους ενώ οι πιό ανοικτοί χώροι μπορούν να έχουν ένα μέγιστο 50% που καταλαμβάνει το διάστημα.

Οι εταιρείες με “συνολικά περιουσιακά στοιχεία άνω των P15 εκατομμυρίων” έχουν την εντολή να παρέχουν μια περιοχή απομόνωσης με ένα δωμάτιο ανά 200 υπαλλήλους για τους υπαλλήλους που παρουσιάζουν συμπτώματα COVID-19 ή έκθεση possibe. Αυτή η περιοχή θα πρέπει να είναι διαφορετική από την κλινική της εταιρείας και να έχει τη δική της ειδική τουαλέτα. Οι χώροι απομόνωσης θα πρέπει να αερίζονται κατάλληλα και να διαθέτουν ΜΣ. Για τις εταιρείες που δεν μπορούν να παρέχουν περιοχές απομόνωσης, θα πρέπει να συντονιστούν με τις τοπικές κυβερνήσεις τους.

Ο εντοπισμός των συμβάσεων θα πρέπει επίσης να είναι πρώτης προτεραιότητας. Οι εργοδότες είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση της επαφής μεταξύ των εργαζομένων και των πιθανών περιπτώσεων, με υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε περίπτωση που αυτά τα πιθανά κρούσματα επιβεβαιωθεί θετικά. Εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα εντός αυτής της περιόδου, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία χωρίς να υποβληθούν σε δοκιμές. Εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα “πρέπει να υποβληθούν σε rt-PCR δοκιμή.” Εάν εντοπιστεί θετικό κρούσμα στο χώρο εργασίας, η περιοχή πρέπει να είναι κλειδωμένη για 24 ώρες για την κατάλληλη απολύμανση.

 

Leave a Reply