Οι γιατροί αποκαλύπτουν προτεινόμενο σχέδιο που υποβλήθηκε στην IATF

(SPOT.ph) Οι Φιλιππίνες έχουν υπό διάφορους βαθμούς καραντίνας κοινότητα από το Μάρτιο, καθιστώντας το το μεγαλύτερο κλείδωμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά ακόμα ο αριθμός των covid-19 περιπτώσεις έχει αυξηθεί σε 161.253 με 2.665 θανάτους από τις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Ιατρική frontliners ζήτησε ένα “timeout”, όπως τα νοσοκομεία ωθούνται στο χείλος του τερματισμού, επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από το coronavirus και COVID-19 κρεβάτια είναι πλήρης. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν δύο εβδομάδων Τροποποιημένη Ενισχυμένη Κοινοτική Καραντίνα που τελειώνει στο Μετρό Μανίλα σήμερα, 18 Αυγούστου.

“Ang layunin po ng lockdown na hiningi nabin ay para mag-usap [at] magplano para pag na-lift po meron na tayong action. Para kaya na nating ibalik ang hanapbuhay στο negosyo,” Ο Δρ Antonio Dans της Φιλιππινέζικης Εταιρείας Γενικής Εσωτερικής Ιατρικής εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας εικονικής ενημέρωσης από τους επαγγελματίες υγείας Συμμαχία κατά COVID-19 στις 18 Αυγούστου, 10 π.μ. Αυτό απηχεί τη δήλωση του Δρ Aileen Espina (Φιλιππίνων Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών) ότι τα συστήματα που υπάρχουν θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα τόσο στη ζωή και τα προς το ζην των Φιλιππινέζων. “Dapat magkaagapay ang buhay στο kabuhayan para sa pamilya στο bayan,” είπε.

Με αυτές τις γνώσεις, περισσότερες από 160 οργανώσεις υγείας-επαγγελματικών υπέβαλε ένα προτεινόμενο σχέδιο για την Εθνική Task Force κατά COVID-19 και το Υπουργείο Υγείας (DOH). Μια σειρά συναντήσεων μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, του ιδιωτικού τομέα, και διάφορων κυβερνητικών φορέων αποκαλύπτουν επτά σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με πανδημία:

 

Leave a Reply