Αυτό pinoy κατάστημα πίτσα κάνει “κουτιά” τους από pandan φύλλα

(SPOT.ph) Η βιομηχανία ύφανσης των Φιλιππίνων είναι τόσο πλούσια και ποικίλη όσο ο πολιτισμός μας. Έχουμε piña υφαντές ύφασμα στο Aklan, abaca υφαντές σε Catanduanes, και inabel υφαντές σε Ilocos και La Union. Κάθε περιοχή έχει το δικό της προϊόν για να είναι υπερήφανη. και για Cavinti στη Laguna, ο ισχυρισμός τους για τη φήμη είναι η συλλογή τους από sambalilo (ψάθινο καπέλο), bayong, και tampipi που είναι χειροποίητα υφασμένα από τοπικά άφθονα φύλλα pandan. Σε μια προσπάθεια να προωθήσει αυτό το χειροτεχνήματα, Pila με βάση πιτσαρία The BrickOven Café χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιήσιμα κουτιά από υφαντές Laguna του.

“Η ιδέα της χρήσης tampipi για πίτσες μας ήρθε όταν ήμασταν ξεμείνει από χαρτοκιβώτια, και έπρεπε να πάμε στη Μανίλα για να πάρει προμήθειες. Να πάρει προμήθειες στη Μανίλα θα υποστεί πρόσθετες δαπάνες και καταναλώνουν χρόνο, έτσι σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να βρούμε κουτιά κοντά στην περιοχή μας,” ιδιοκτήτης Dennise Jocel E. Porca λέει SPOT.ph σε μια ηλεκτρονική ανταλλαγή. Η οικογένειά της έχει πάντα ασχολούνται με το περιβάλλον φιλικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευαστικής τους επιχείρησης που χρησιμοποιεί παλιό ξύλο από κατεδαφισμένα σπίτια για να κάνουν τους “Antigong Kubo.” Έχουν επίσης ιδιοκτησία στο Cavinti που είναι χτισμένο από υλικά scap. Έτσι, βάζοντας δύο και δύο μαζί, η καλύτερη λύση ήταν να χρησιμοποιήσετε κουτιά που είναι καλό τόσο για το περιβάλλον και για την τοπική κοινότητα. Το πρωτότυπο τους ήταν ένα κουτί πίτσας που χρησιμοποιήθηκε για τα γενέθλια του πατέρα της τον Ιούνιο.

“Πριν από τη χρήση tampipi κουτί, χρησιμοποιούσαμε buli (σχοινί από φοίνικα) για να δέσουν κουτί πίτσα αντί για πλαστικά καλαμάκια, δεδομένου ότι είναι επίσης άφθονη και πιο φιλική προς το περιβάλλον,” Porca προσθέτει.

Εκτός από τα κουτιά τους σε στυλ tampipi, το BrickOven Café υπερηφανεύεται επίσης για τη χρήση ξύλου απορριμμάτων ως καυσόξυλα για το φούρνο από τούβλα τους.

«Μένοντας στο σπίτι μου έδωσε περισσότερο χρόνο να σκεφτώ και να εκτιμήσω τη ζωή στην απλούστερη μορφή της. Συνειδητοποίησα ότι ο χρόνος, ότι σαν να ήμασταν πίσω στην πρωτόγονη και βασικό τρόπο ζωής, τη βελτιστοποίηση των πόρων που διατίθενται, “οι μετοχές Porca.

Leave a Reply