Pinoy Εικονογράφος μετατρέπει καραντίνα ς πόθους τροφίμων σε τέχνη

(SPOT.ph) Τσάι γάλακτος, βιοτεχνικό καφέ, ντόνατς, μπισκότα-για τους περισσότερους από εμάς, αυτά είναι απλά πόθοι τροφίμων που έχουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας που μπορεί εύκολα να είναι ικανοποιημένοι με το πάτημα ενός κουμπιού (γνωστός και ως GrabFood, FoodPanda, ή κάποια άλλη υπηρεσία παράδοσης). Αλλά για άλλους, αυτά τα φανταχτερά είδη διατροφής είναι μόνο ένα όνειρο. Σε μια προσπάθεια να θρέψει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στο Κέντρο Πνευμόνων των Φιλιππίνων, καλλιτεχνικός διευθυντής και εικονογράφος Tof Zapanta με κειμενογράφος Nanie de Castro δημιούργησε ένα 16-σελίδα zine εμπνευσμένο από τους πόθους τροφίμων καραντίνας σας. Μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο δωρεάν όταν δωρίζετε τουλάχιστον P500 αξίας των γευμάτων για να Σήμερα x Μέλλον’s Frontliner Food Drive. “Καραντίνα Λαχτάρα τροφίμων,” όπως είναι εύστοχα ονομάζεται, είναι τυπωμένο σε A5-μέγεθος ματ χαρτί βιβλίο.

Ο Ζαπάντα είναι ένας από τους πολλούς τοπικούς καλλιτέχνες των οποίων τα εκθέματα ακυρώθηκαν λόγω της καραντίνας. «Αυτή η πανδημία, είμαι αρκετά βέβαιος, είχε μια τεράστια επίδραση στη σκηνή των εικαστικών τεχνών», λέει σε μια συνέντευξη με SPOT.ph. Είχε δύο ακυρωμένες παραστάσεις, και μια επερχόμενη έκθεση τον Αύγουστο που εξακολουθεί να είναι στο έλεος της αβεβαιότητας. Από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα, κάνει γρήγορα σχέδια φαγητού στην εφαρμογή Σημειώσεις.

“Είμαι τυχερός που οι εκθέσεις δεν είναι κύρια πηγή εισοδήματος μου, αλλά ευτυχώς για εκείνους που το θεωρούν ως τέτοια, υπάρχει η Φιλιππίνων Visual Artists Directory, τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση των εικαστικών καλλιτεχνών και την υποβολή τους σε κυβερνητικούς περιφερειακούς εκπροσώπους που εφαρμόζουν προσκλήσεις για αιτήσεις για προγράμματα ενίσχυσης σε μετρητά. Αλλά η δημιουργία εκθέσεων και εκδηλώσεων είναι αυτό που κάνω για τα προς το ζην ως δημιουργικός διευθυντής και διευθυντής γκαλερί, έτσι έχω το έργο μου κοπεί για μένα πάρα πολύ, την αναδιάταξη της αξίας του μισού έτους των εκθέσεων (και εκδηλώσεις), και ακόμη και την εξεύρεση καλλιτεχνών για να αντικαταστήσει εκείνους που θα είναι σε θέση να προχωρήσει, για να μην αναφέρουμε τους χορηγούς και συλλέκτες που πιθανότατα έχουν ανακατανείμει τους πόρους τους για να αντιμετωπίσουν ή να βοηθήσουν με το πώς τα πράγματα είναι, και δικαίως», εξηγεί.

Για να βοηθήσετε την αιτία, αγοράστε τουλάχιστον P500 αξίας των γευμάτων από το Σήμερα x Μέλλον Frontliner Food Drive. Αυτά τα πιάτα, τα οποία σερβίρονται επίσης τακτικά στο resto-bar της γειτονιάς, κυμαίνονται από θαλασσινά γεύματα όπως ζυμαρικά τόνου και ψάρια γεμάτα με πουρέ πατάτας μέχρι χορτοφαγικά πιάτα όπως τηγανητά ζυμαρικά μελιτζάνας και μπριζόλα tofu με σούπα μανιταριών. Οι δωρεές μπορούν να κατατεθούν στο BDO (003970059148), στο BPI (4355836903) ή στην οικογένεια BPI (5046462604). αποστολή απόδειξης πληρωμής σε @todayxfuture ή @futurist.ph.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε το zine απευθείας από @quarantinefoodcravings στο Instagram για P200. Αυτό θα πάει στο κόστος εκτύπωσης, αλλά το κέρδος θα εξακολουθεί να δωρίζεται στην κίνηση τροφίμων.

 

Leave a Reply