Iată unde puteți găsi copaci cu scoarță de culoare curcubeu

Cu coaja dungată viu colorată, copacii Eucalyptus deglupta, denumiți în mod obișnuit eucalipt curcubeu, au fost denumiți o priveliște magică de către oamenii care îi văd.

Acești copaci neobișnuiți pot fi găsiți pe insula Mindanao, în partea de sud a Filipinelor, precum și în pădurile din Indonezia. Deși nu sunt originari din SUA, copacii au fost plantați în părți din California, Texas și în arboretul Keanae de pe insula Maui, Hawaii.

Efectul curcubeului apare pe măsură ce coaja mai veche se desprinde pe măsură ce copacul crește și coaja proaspătă nouă, care este un verde vibrant, este dezvăluită. Pe măsură ce coaja îmbătrânește, își schimbă culoarea și poate apărea violet, albastru, portocaliu sau roșu. Deoarece scoarța veche nu se desprinde uniform, un copac poate avea un aspect variat sau de culoare curcubeu.

Acești copaci pot arăta destul de nelumesc, ca și cum ar aparține în lumea basmelor sau în pădure într-o scenă din Avatar. Copacii cu creștere rapidă sunt singura specie de eucalipt care poate fi găsită de obicei într-o pădure tropicală. Este, de asemenea, una dintre cele patru specii care nu cresc în Australia.

Nu toți arborii de eucalipt curcubeu sunt la fel de multi-colorați, dar pe unii, culorile sunt atât de vibrante încât arată artificial, ceea ce face ca imaginile Instagram să fie grozave.

Lascia un commento